Gratis levering i hele danmark

Tips og tricks til muskelopbygning

1.Genetik er faktor. Havde du haft muligheden for at vælge dine forældre, var det en god idé at gøre det med omtanke. Evnen til at opbygge muskler er delvist bestemt af genetik. Men frygt ej, dette betyder ikke at du ikke kan forbedre din form og få den krop du gerne vil have. Der er muligheder til dig der ikke har den bedste genetik, det kræver bare lidt hårdere arbejde..

2. Træne med høj volumen og medium intensitet. "Volumen" er den mængde sæt og gentagelser, du laver, og "intensitet" er, hvor tung en vægt du vælger. For hvert sæt skal du udføre 10 til 15 gentagelser med mindre end et minuts pause mellem dine sæt. Mælkesyre forårsager den brændende fornemmelse i musklerne, når du træner intenst, og det ser ud til at stimulere muskelvækst, muligvis fra en stigning i væksthormonproduktionen.

3. Pres dig selv i hver øvelse til ​​"failure”.”Failure” betyder, at det ikke er muligt at udføre en gentagelse mere i et sæt på grund af udmattelse.

I en 3-sæt øvelse kunne du starte med en tungere vægt på 15 gentagelser i det første sæt og derefter reducere hvert sæt med 2, så dit sidste sæt er 11 gentagelser.  Selv når du bliver udmattet, er det vigtigt at presse sig selv og levere en solid indsats i hvert sæt.

4. Brug de tre store vægttræningsøvelser. Dette er squat, dødløft og bænkpres. De bygger styrke, stabilitet og bulk og bør altid inkluderes i en eller anden form.

5. Træn mindst tre gange hver uge. Tre sessioner pr. Uge er den mindste mængde volumen, der er nødvendig for at skabe en muskelbyggende stimulus. Hvis du er en erfaren gym shark kan du øge denne mængde med flere sessioner.

6. Forsøg ikke at træne til et maraton og opbygge store muskler på samme tid. Du kan blande cardio og vægte - det er en god fitness-kombination - men ydermere er træningsfysiologien og biokemien modstridende, og du maksimerer ikke dine resultater, medmindre du koncentrerer dig om det ene eller det andet. 

7. Spis for at opbygge muskelvækst. Du vil kæmpe for at opbygge muskler i en vægttabstilstand, når du skærer kalorier og træner på samme tid. Hvis du vil minimere dit daglige indtag, skal du i det mindste holde dit proteinindtag det samme og reducere fedt og raffinerede kulhydrater. 

8. Hvis du vil opretholde eller øge muskelmassen i en vægttabsfase, kan du prøve at spise med fornuften på de dage, du træner - især en time før og efter træning - og spis mindre på de dage, du ikke formår at skabe et kalorieunderskud, men lad være at gøre det til en undskyldning for at overspise på træningsdage.

9. Mål kropsfedt. Bliv ikke afskrækket, hvis din vægt ikke ændrer sig meget, når du træner med vægte. Du mister muligvis fedt og øger muskelmassen. Dette er ikke let at gøre på samme tid, men netto vægttab eller stigning er ikke en god måde at måle fedt eller muskelmasse på.

10. Spis tilstrækkeligt mængder af protein. Selv hvis du træner hårdt, er den maksimale mængde protein du har brug for til muskelopbygning, 2,5 gram protein pr. kilo kropsvægt pr. Dag, prøv som minimum at opretholde dette niveau, mere vil ikke gøre den store forskel.

 

 

Ældste indlæg
Nyeste indlæg
Luk (esc)

Sorry to bother

We are very happy to have you on our website and we want to give you an additional 5% discount on your next order. Simply sign up to our email newsletter and you will get the discount code in your email.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Søg

Indkøbskurv

Din kurv er tom
Shop nu